tag:blogger.com,1999:blog-7904695545472650925.post121172393750395209..comments2024-03-28T08:26:36.076+01:00Comments on Babcia radzi coś...: Sekrety pieczenia ciastJaGahttp://www.blogger.com/profile/00558175994446490076noreply@blogger.comBlogger40125tag:blogger.com,1999:blog-7904695545472650925.post-83862235780306610102013-11-24T14:53:27.060+01:002013-11-24T14:53:27.060+01:00Vojtku to dostawałeś od swego wujostwa same smakoł...Vojtku to dostawałeś od swego wujostwa same smakołyki, nic nie może być lepszego od własnych wyrobów, nie tylko jest smaczne ale i zdrowe. Całkiem nie to czym nas w sklepach częstują. Dobrze, że miałeś do czego zapakować te przetwory, bo autobusem czy pociągiem to już byłaby gorsza spraw.<br /><br />Pozdrawiam cieplutko.JaGahttps://www.blogger.com/profile/00558175994446490076noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7904695545472650925.post-16406670425815927882013-11-22T05:23:06.859+01:002013-11-22T05:23:06.859+01:00Dzięki za przypomnienie. U nas już dawno ciast się...Dzięki za przypomnienie. U nas już dawno ciast się nie piecze. Z braku czasu po prostu. najmilej wspominam pieczenie ciast i gotowanie u dziadków na wsi. I u mojej ciocie w Kwidzynie na Pomorzu. Tam to się zawsze najadłem! I do Warszawy przywoziliśmy prawie cały samochód wecków różnych :) To sa smaki mojego, naszego dzieciństwa.<br />Pozdrawiam i smacznego.<br />VojtekVojtekhttps://www.blogger.com/profile/09103337972918337804noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7904695545472650925.post-75830970327974100912013-11-20T21:54:07.112+01:002013-11-20T21:54:07.112+01:00Dziękuję moja droga, dziękuję....
Pozdrowionka.Dziękuję moja droga, dziękuję....<br />Pozdrowionka.JaGahttps://www.blogger.com/profile/00558175994446490076noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7904695545472650925.post-37216259113903462862013-11-20T21:53:06.587+01:002013-11-20T21:53:06.587+01:00Też tak i sobie pomyślałam...
Pozdrowionka.Też tak i sobie pomyślałam...<br />Pozdrowionka.JaGahttps://www.blogger.com/profile/00558175994446490076noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7904695545472650925.post-42059378483188308532013-11-20T21:52:18.740+01:002013-11-20T21:52:18.740+01:00:)
Pozdrowionka.:)<br />Pozdrowionka.JaGahttps://www.blogger.com/profile/00558175994446490076noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7904695545472650925.post-68117823242226067942013-11-20T21:50:44.425+01:002013-11-20T21:50:44.425+01:00Dzięki za rewizytę :)
Pozdrowionka.Dzięki za rewizytę :)<br />Pozdrowionka.JaGahttps://www.blogger.com/profile/00558175994446490076noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7904695545472650925.post-11338805219432442892013-11-20T18:11:40.816+01:002013-11-20T18:11:40.816+01:00JaGuś, Ty tak ciekawe posty publikujesz "że i...JaGuś, Ty tak ciekawe posty publikujesz "że i nie wypowiedzieć".Teraz przed świętami szczególnie się przyda.<br />Pozdrawiam cieplutko!!!CO MI W DUSZY GRAhttps://www.blogger.com/profile/13697483707355917715noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7904695545472650925.post-35758180006463863192013-11-20T11:58:23.182+01:002013-11-20T11:58:23.182+01:00Rady w sam raz na nadchodzące, świąteczne szaleńst...Rady w sam raz na nadchodzące, świąteczne szaleństwo wypieków. Pozdrawiam serdecznie :)kasiahttps://www.blogger.com/profile/12601546651638483056noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7904695545472650925.post-63927316946441409052013-11-20T10:04:50.466+01:002013-11-20T10:04:50.466+01:00Miło mi za wizytę na moich blogach rady bardzo na ...Miło mi za wizytę na moich blogach rady bardzo na czasie serdecznościRÓŻA-B22http://omarysiigabrysi.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7904695545472650925.post-80688912183255325962013-11-20T06:04:52.076+01:002013-11-20T06:04:52.076+01:00Te liście moja droga, jeszcze do zimy MUSZĄ SOBIE ...Te liście moja droga, jeszcze do zimy MUSZĄ SOBIE LECIEĆ, no chyba, że zrobię wyjątek :))<br />Co do crème brûlée to może teraz jak zmieniłam kuchenkę, to by coś z tego i wyszło, wcześniej to na pewno by mi się to spaliło. Może ten cukier trzcinowy ma mniejsze możliwości palenia się niż ten biały.<br />A co do racuszków z ziemniaków to są pyszne, ja też kiedyś je robiłam. Przypomniałaś mi, muszę kiedyś zamieścić je na blogu, bo są pyszne! A ja od razu wpadłam na ten pomysł aby tej stewii poszukać na Allegro i w jej temacie też mam ciekawy artykuł i kiedyś też napiszę :)<br /><br />Pozdrawiam cieplutko.JaGahttps://www.blogger.com/profile/00558175994446490076noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7904695545472650925.post-72161518793268718242013-11-20T05:55:51.793+01:002013-11-20T05:55:51.793+01:00:))
Pozdrowionka.:))<br />Pozdrowionka.JaGahttps://www.blogger.com/profile/00558175994446490076noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7904695545472650925.post-66308299074011881482013-11-20T05:55:12.043+01:002013-11-20T05:55:12.043+01:00Co ja zrobię, jak ja już tak mam :))
Pozdrowionka....Co ja zrobię, jak ja już tak mam :))<br />Pozdrowionka.JaGahttps://www.blogger.com/profile/00558175994446490076noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7904695545472650925.post-44924977764350068242013-11-20T05:36:27.563+01:002013-11-20T05:36:27.563+01:00Asiu a sadziłaś je bezpośrednio w doniczce, czy w ...Asiu a sadziłaś je bezpośrednio w doniczce, czy w ogrodzie?<br />Jeśli w doniczce, to nie wiem dlaczego zmarniły się, a jeśli w ogrodzie yo może trzeba było najpierw posadzić je w doniczce. To ja też piekłam takie drożdżowe bez wyrabiania, które zamieściłam pod tym linkiem na blogu<br /> http://babuni-blog49.blog.onet.pl/2009/05/13/superowe-ciacho-drozdzowe/<br />U mnie trzeba krócej czekać, bo tylko trzy godziny :)<br />Asiu jak będziesz miała chwilę czasu, to bardzo chętnie przyjmę od Ciebie te przepisy, zresztą napiszę Ci maila.<br /><br />Pozdrawiam cieplutko.JaGahttps://www.blogger.com/profile/00558175994446490076noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7904695545472650925.post-84283507479890160012013-11-18T22:45:08.030+01:002013-11-18T22:45:08.030+01:00Lubię bardzo niektóre nowości i usiłuję je u siebi...Lubię bardzo niektóre nowości i usiłuję je u siebie wypróbować. Tak było ze stewią. Niestety jej nasionka nie zakiełkowały. Z jakiego powodu nie wiem, myślę że był to mój błąd a nie nasionek.Niestety nie pamiętam gdzie je kupowałam. Ja korzystam z przepisu na drożdżowe BEZ WYRABIANIA (musi tylko leżeć 4 godziny w cieple). Smak ten sam a może nawet lepszy. Też czasami robię drożdżowe w maszynie do chleba. Na obydwa napiszę u Ciebie w komentarzu przepisy tylko nie dzisiaj ani jutro! Tyle dobrych rad jak zawsze, dzięki. Serdeczności ślę !!!Joterkowohttps://www.blogger.com/profile/10878151291572464662noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7904695545472650925.post-511375272741358722013-11-18T22:43:04.767+01:002013-11-18T22:43:04.767+01:00Dziękuję za cenne rady.Pozdrawiam serdecznie.Dziękuję za cenne rady.Pozdrawiam serdecznie.1beamhttp://ejbpm.bloog.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7904695545472650925.post-1063814859497573402013-11-18T21:07:27.871+01:002013-11-18T21:07:27.871+01:00JaGuś, już czytałam o stewii w internecie. Dziwne,...JaGuś, już czytałam o stewii w internecie. Dziwne, zapomniałam, żeby poszukać nasion na Allegro, zaraz poszukam.<br />Wczoraj zobaczyłam, że opalać cukier na crème brûlée można pod rusztem w piekarniku, tylko trzeba uważać, aby się nie spalił. Anglicy używają cukru trzcinowego.<br />Wiesz, czego ostatnio nauczyłam się od Gordona Ramsaya? Smażyć placuszki z gotowanych ziemniaków! Właśnie w niedzielę je usmażyłam do obiadu i podałam do mięsa zamiast zwykłych ziemniaków!<br />JaGuś, kiedy te Twoje liście wreszcie opadną? Przeszkadzają w pisaniu komentarza.<br />Wieczorne uściski.Annahttps://www.blogger.com/profile/09627778091107983209noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7904695545472650925.post-12870004971212863112013-11-18T18:40:13.451+01:002013-11-18T18:40:13.451+01:00DD gdybyś wcześniej tu była, no powiedzmy o ósmej,...DD gdybyś wcześniej tu była, no powiedzmy o ósmej, to sama bym Ci zaparzyła :)<br />Pozdrowionka.JaGahttps://www.blogger.com/profile/00558175994446490076noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7904695545472650925.post-80538665832342517812013-11-18T18:37:25.022+01:002013-11-18T18:37:25.022+01:00To nic alEllu, ja o tej porze to zawsze parzę sobi...To nic alEllu, ja o tej porze to zawsze parzę sobie już drugą kawę a pzry okazji i zaparzyłam Tobie :)<br /><br />Hmm..., no i chyba masz rację, zapomniałam,że teraz rury są plastikowe i mąż zawsze mi powtarza _ pamiętaj nie wlewaj wrzątku bezpośrednio do zlewu, bo... Widocznie ta rada pochodzi jeszcze z czasów, kiedy rury były żeliwne, a dzisiaj to raczej niemożliwe. A ja o tym nie pomyślałam - dzięki.<br /><br />Pozdrawiam cieplutko.JaGahttps://www.blogger.com/profile/00558175994446490076noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7904695545472650925.post-54292569111072983482013-11-18T13:44:40.371+01:002013-11-18T13:44:40.371+01:00Jaguś dziekuję za zawsze dobre porady, przepisy i ...Jaguś dziekuję za zawsze dobre porady, przepisy i rożne ciekawostki kulinarne. już mam ochotę na coś słodkiego, buziaczki.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00499260985498869560noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7904695545472650925.post-19423816921097244602013-11-18T13:21:07.205+01:002013-11-18T13:21:07.205+01:00Idę sobie kawę zaparzyć. Tak mi sie chce czegoś sł...Idę sobie kawę zaparzyć. Tak mi sie chce czegoś słodkiego... Dzięki za ten post.DDhttps://www.blogger.com/profile/14679778386170082413noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7904695545472650925.post-55999147839489277372013-11-18T11:59:05.522+01:002013-11-18T11:59:05.522+01:00Świetne i przydatne rady w sam raz na święta serde...Świetne i przydatne rady w sam raz na święta serdecznie pozdrawiam na pewno skorzystamLETYCJAhttps://www.blogger.com/profile/03830486017648886364noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7904695545472650925.post-36869430684294954112013-11-18T08:38:58.595+01:002013-11-18T08:38:58.595+01:00Klik dobry:)
Spóźniłam się na gorocą kawę? Jakoś d...Klik dobry:)<br />Spóźniłam się na gorocą kawę? Jakoś dłużej śpię w listopadzie.<br /><br />Znowu wiele przydatnych rad. Ciekawe jest barwienie ciasta, bo faktycznie bez zółtek wygląda anemicznie-szaro.<br /><br />Mam obawy, co do wlewania wrzątku do zlewozmywaka, żeby się nie rozszczelnił syfon od wysokiej temperatury i łączenia rur.<br /><br />Pozdrawiam serdecznie.alEllahttps://www.blogger.com/profile/13012602101085189379noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7904695545472650925.post-23748688732466621022013-11-18T05:10:01.307+01:002013-11-18T05:10:01.307+01:00Ja też raczej nigdy nie piekłam drożdżowego ciasta...Ja też raczej nigdy nie piekłam drożdżowego ciasta, bo zawsze wyszedł mi z niespodzianką.<br />Pewnego razu jednak się odważyłam się, no i udało się! Jak to mówi się, do odważnych świat należy...:))<br />Pozdrawiam serdecznie.JaGahttps://www.blogger.com/profile/00558175994446490076noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7904695545472650925.post-69749571063071112992013-11-17T20:29:43.697+01:002013-11-17T20:29:43.697+01:00Bardzo się cieszę z Twoich ciastowych porad. Są dl...Bardzo się cieszę z Twoich ciastowych porad. Są dla mnie bardzo, bardzo cenne... Tydzień temu pierwszy raz piekłam ciasto drożdżowe. Musze się pochwalić, wyszło super. Tak się bałam, że będzie zakalec albo coś niewydarzonego...<br />Pozdrawiam:)♥ Łucja-Maria ♥https://www.blogger.com/profile/09485693642479661646noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7904695545472650925.post-84533835993612144572013-11-17T18:04:19.507+01:002013-11-17T18:04:19.507+01:00No i wcale nie trzeba szukać po całym internecie, ...No i wcale nie trzeba szukać po całym internecie, skoro prawie wszystko u mnie znajdziecie... :))<br />Teraz chcę jeszcze napisać o marynatach do mięs i to chyba będzie już wszystko. A potem jak będzie czas to może jeszcze przed świętami znajdę czas na jakie pieczyste.<br /><br />Pozdrawiam cieplutko.JaGahttps://www.blogger.com/profile/00558175994446490076noreply@blogger.com