tag:blogger.com,1999:blog-7904695545472650925.post5857610561152108013..comments2024-03-29T10:18:02.075+01:00Comments on Babcia radzi coś...: Crostini, croutonsJaGahttp://www.blogger.com/profile/00558175994446490076noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-7904695545472650925.post-9574589450647421612011-11-11T05:00:43.855+01:002011-11-11T05:00:43.855+01:00ANIU a ja znowu nie przepadem za groszkiem ptysiow...ANIU a ja znowu nie przepadem za groszkiem ptysiowym, a tosty i owszem, dość często goszczą na mym stole.<br />Buziaki zostawiam.JaGahttps://www.blogger.com/profile/00558175994446490076noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7904695545472650925.post-29655276860952191192011-11-10T16:53:56.226+01:002011-11-10T16:53:56.226+01:00Kiedyś często robiłam grzanki do różnych zup, ale ...Kiedyś często robiłam grzanki do różnych zup, ale już dawno o tym zapomniałam. Chyba muszę zacząć na nowo, choć smakuje mi też groszek ptysiowy.<br />Pozdrawiam.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7904695545472650925.post-108420681076403642011-10-27T20:03:12.726+02:002011-10-27T20:03:12.726+02:00Eurydyko, niby nie potrzebne takie wiadomości, ale...Eurydyko, niby nie potrzebne takie wiadomości, ale dobrze też o tym wiedzieć - pomyślałam sobie.<br /><br />Serdecznie pozdrawiam.JaGahttps://www.blogger.com/profile/00558175994446490076noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7904695545472650925.post-85121387152929241842011-10-27T20:00:50.305+02:002011-10-27T20:00:50.305+02:00Uleczko, no staram się żeby on wyglądał jako tako,...Uleczko, no staram się żeby on wyglądał jako tako, ale to jeszcze nie jest to ci mi się podoba ...:))<br /><br />Tak, u nas już od pokoleń te przyprawy, które wymieniłaś używano w naszej kuchni. Inne zresztą też, ale najbardziej popularne były i są do dzisiaj - właśnie one. A kuchnia niemiecka znowu słynie z kminku ...<br /><br />Ja też nieraz sobie apetytu na coś zrobię, i muszę to zrobić, bo później za mną "chodzi" ...:))<br /><br />Pozdrawiam cieplutko.JaGahttps://www.blogger.com/profile/00558175994446490076noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7904695545472650925.post-71662121294761988422011-10-27T19:52:31.895+02:002011-10-27T19:52:31.895+02:00Generale pewnie, że można "toto", można ...Generale pewnie, że można "toto", można nadziać makiem np. wymieszanym z miodem, ale najpierw musiałabyś lekko makaron podgotować ...<br />Pozdrawiam serdecznie.JaGahttps://www.blogger.com/profile/00558175994446490076noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7904695545472650925.post-52626541560748493812011-10-27T19:49:21.394+02:002011-10-27T19:49:21.394+02:00Lenko, no tak, to takie zwykłe małe grzanki, które...Lenko, no tak, to takie zwykłe małe grzanki, które czasem do zup dajemy.<br /><br />Pozdrawiam serdecznie.JaGahttps://www.blogger.com/profile/00558175994446490076noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7904695545472650925.post-77476233718234743582011-10-27T19:47:42.148+02:002011-10-27T19:47:42.148+02:00Znowu sporo ciekawostek. Niektóre z podanych znam...Znowu sporo ciekawostek. Niektóre z podanych znam, ale o niektórych nawet nie słyszałam. A jak mowa o Camembercie - to uwielbiam...... Buziaczki :))Eurydykanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7904695545472650925.post-9945087824214548892011-10-27T19:47:19.028+02:002011-10-27T19:47:19.028+02:00Agatucho też tak myślę ...
Serdecznie pozdrawiam.Agatucho też tak myślę ...<br />Serdecznie pozdrawiam.JaGahttps://www.blogger.com/profile/00558175994446490076noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7904695545472650925.post-81409773056693314002011-10-27T09:28:27.759+02:002011-10-27T09:28:27.759+02:00Jaki piękny już tu Twój Bloog. Szczsrze podziwiam....Jaki piękny już tu Twój Bloog. Szczsrze podziwiam. A przyprawę Curry używam jak robię potrawkę z kurczaka. Jak mam, dodaję jeszcze kapary i sok z cytryny. dawno nie robiłam ,niam, sama sobie smaka z rana narobiłam. W naszej kuchni zauważyłam ,jest dużo ziela angielskiego i liscia laurowego. Najwidoczniej to nasze ulubione w Polsce przyprawy. Chyba kazdy kraj ma swoje ulubione. W Niemczech jest to chyba kminek, ale to także zalezne jest od regionu w danym kraju. Pozdrawiam serdecznieUleczkanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7904695545472650925.post-38159911775057162852011-10-26T18:10:40.634+02:002011-10-26T18:10:40.634+02:00Cannelloni... a można toto na surowo nadziać jakąś...Cannelloni... a można toto na surowo nadziać jakąś masa z makiem?<br />Pozdrawiam.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7904695545472650925.post-31367879437953495502011-10-26T15:03:24.512+02:002011-10-26T15:03:24.512+02:00Crostini. Uzywam tego czasmi do zup, a nawet nie w...Crostini. Uzywam tego czasmi do zup, a nawet nie wiedziałam że tak się to nazywa:)Lenahttp://www.kullinaria.blog.onet.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7904695545472650925.post-41389876761006773322011-10-26T07:56:21.556+02:002011-10-26T07:56:21.556+02:00super wiedzieć z tego wszystkiego
pozdrawiamsuper wiedzieć z tego wszystkiego<br />pozdrawiamAnonymousnoreply@blogger.com