środa, 12 października 2011

Dania z warzyw

Warzywa w roli głównej

Leczo z cukinią

Leczo z cukinią Leczo to najbardziej znane u nas węgierskie danie. Możemy je przyrządzać na różne sposoby w wersji bezmięsnej lub dodać wędlinę. Ja zrobiłam owe leczo z cukinią, która dała cały posmak tej potrawie.  LECZO Z CUKINIĄ Składniki: 2-3 papryki (może być kolorowa), 2-3 cukinia najlepsza nie duża, około 20 dag [...]

Botwinka duszona z jabłkami

Botwinka duszona z jabłkami Botwinka duszona z jabłkami, przyrządzona na ciepło jest znakomitą jarzynką do kotletów z mielonego mięsa. BOTWINKA DUSZONA Z JABŁKAMI (dla 4 osób)  Składniki: 2 cebule, 2 pęczki botwiny z buraczkami ( od 8 małych lub 4 większe buraczki), jabłko, sól, pieprz, sok z 1/2 cytryny, łyżeczka mąki, [...]

Bigosik – z młodej kapustki

Bigosik – z młodej kapustki Gdy mam młodą kapustę, robię z niej różne różności, a to gołąbki, pyszne i zdrowe surówki oraz bigosik. Uwielbiam ją w każdej postaci, nawet surowe listki sobie chrupię, jak  ... królik. Dzisiaj chcę Wam napisać jak robię z niej bigosik, wiem, że można ją tylko sparzyć i ugotować na zasmażce, ale ... ja wolę kapustę [...]

Bób w pomidorach z tymiankiem

Bób w pomidorach z tymiankiem Bób to najpożywniejsze ze wszystkich warzyw. Możemy go przyrządzić na kilka sposobów - niekoniecznie musi być jadany gotowany i polany masłem. A więc dla odmiany zróbmy go, np.w pomidorach. - - Bób w pomidorach z tymiankiem (dla 4 osób) Składniki: 400 g bobu, 5 łyżek oliwy, 800 g pomidorów, 4 ząbki [...]

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Super, że tu jesteście - bardzo mnie to cieszy, a serce me - wyskoczyć chce! Z radości - oczywiście :)

Sposób komentowania:
Wybrać-Nazwa Adres URL
Wpisać nazwę w pierwszym okienku
Adres URL w drugim - czyli adres bloga.
Anonimowi- nazwę proszę pisać w komentarzu.