Warzywa w roli głównej
Autor: JaGa Opublikowano: Sierpień 14th, 2009
Leczo to najbardziej znane u nas węgierskie
danie. Możemy je przyrządzać na różne sposoby w wersji bezmięsnej lub
dodać wędlinę. Ja zrobiłam owe leczo z cukinią, która dała cały posmak
tej potrawie.
LECZO Z CUKINIĄ
Składniki:
2-3 papryki (może być kolorowa),
2-3 cukinia najlepsza nie duża,
około 20 dag [
...]
Autor: JaGa Opublikowano: Lipiec 13th, 2009
Botwinka duszona z jabłkami, przyrządzona na ciepło jest znakomitą jarzynką do kotletów z mielonego mięsa.
BOTWINKA DUSZONA Z JABŁKAMI
(dla 4 osób)
Składniki:
2 cebule,
2 pęczki botwiny z buraczkami ( od 8 małych lub 4 większe buraczki),
jabłko,
sól, pieprz,
sok z 1/2 cytryny,
łyżeczka mąki,
[
...]
Autor: JaGa Opublikowano: Czerwiec 15th, 2009
Gdy mam młodą kapustę, robię z niej różne
różności, a to gołąbki, pyszne i zdrowe surówki oraz bigosik. Uwielbiam
ją w każdej postaci, nawet surowe listki sobie chrupię, jak ... królik.
Dzisiaj chcę Wam napisać jak robię z niej bigosik, wiem, że można ją
tylko sparzyć i ugotować na zasmażce, ale ... ja wolę kapustę [
...]
Autor: JaGa Opublikowano: Lipiec 21st, 2009
Bób to najpożywniejsze ze wszystkich warzyw.
Możemy go przyrządzić na kilka sposobów - niekoniecznie musi być jadany
gotowany i polany masłem. A więc dla odmiany zróbmy go, np.w pomidorach.
-
-
Bób w pomidorach z tymiankiem (dla 4 osób)
Składniki:
400 g bobu,
5 łyżek oliwy,
800 g pomidorów,
4 ząbki [
...]
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Super, że tu jesteście - bardzo mnie to cieszy, a serce me - wyskoczyć chce! Z radości - oczywiście :)
Sposób komentowania:
Wybrać-Nazwa Adres URL
Wpisać nazwę w pierwszym okienku
Adres URL w drugim - czyli adres bloga.
Anonimowi- nazwę proszę pisać w komentarzu.