wtorek, 4 czerwca 2013

Flambirowanie

Flambirowanie - skrapianie gotowej potrawy mocnym alkoholem (koniakiem, rumem, spirytusem) i zapalenie już na stole. Tak podaje się mięsa z rusztu lub patelni, omlety, naleśniki. Jeżeli świeże owoce posypie się cukrem i poleje rumem, a następnie zapali, utworzy się na nich gorący, aromatyczny karmel.

2 komentarze:

  1. Słyszałam o tym ,ale jakos nie wgłębiałam sie w temat.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jest tak wiele rzeczy, o których człowiek jeszcze nie wie.... :)
      Pozdrowionka.

      Usuń

Super, że tu jesteście - bardzo mnie to cieszy, a serce me - wyskoczyć chce! Z radości - oczywiście :)

Sposób komentowania:
Wybrać-Nazwa Adres URL
Wpisać nazwę w pierwszym okienku
Adres URL w drugim - czyli adres bloga.
Anonimowi- nazwę proszę pisać w komentarzu.