Cassoulet -
potrawa popularna na południu Francji, przyrządza się z białej
fasoli, pokrojonej w grubą kostkę baraniny (niekoniecznie), gęsi, kiełbasek wieprzowych, pomidorów, cebuli, skórek
wieprzowych, białego wina oraz ziół, korzeni. Potrawę piecze się
powoli w piekarniku i podaje w tym samym naczyniu, w którym się
zapiekała. Nazwa pochodzi od francuskiego cassole - tj. garnka glinianego, głębokiego i okrągłego, który jest podobny do doniczki.
Super, że tu jesteście - bardzo mnie to cieszy, a serce me - wyskoczyć chce! Z radości - oczywiście :)
Sposób komentowania: Wybrać-Nazwa Adres URL Wpisać nazwę w pierwszym okienku Adres URL w drugim - czyli adres bloga. Anonimowi- nazwę proszę pisać w komentarzu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Super, że tu jesteście - bardzo mnie to cieszy, a serce me - wyskoczyć chce! Z radości - oczywiście :)
Sposób komentowania:
Wybrać-Nazwa Adres URL
Wpisać nazwę w pierwszym okienku
Adres URL w drugim - czyli adres bloga.
Anonimowi- nazwę proszę pisać w komentarzu.