środa, 3 kwietnia 2013

Cheddar

Cheddar - twardy ser produkowany z mleka krowiego w hrabstwie Somerset (Anglia) od XVI wieku. Poddawany jest specjalnym zabiegom technologicznym, zwanym czedaryzacją. Odznacza się zdecydowanym, pikantno-kwaśnym smakiem. Jest to ser bez oczek, często używany do sufletów, zapiekanek, również do słonych ciast.

2 komentarze:

  1. Nie wiem dlaczego, ale nie odróżniam serów. Znam ich nazwy, ale nie smaki.
    Gorące buziaczki.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja tam Aniu sery lubię smakować i gdyby mnie było stać na te lepsze ser, to zawsze bym serwowała na francuską modłę - deskę serów na śniadanie czy kolację.

      Buziole.

      Usuń

Super, że tu jesteście - bardzo mnie to cieszy, a serce me - wyskoczyć chce! Z radości - oczywiście :)

Sposób komentowania:
Wybrać-Nazwa Adres URL
Wpisać nazwę w pierwszym okienku
Adres URL w drugim - czyli adres bloga.
Anonimowi- nazwę proszę pisać w komentarzu.