Cydr -
moszcz z jabłek wytwarzany z różnych ich odmian. Wytwarzany jest od XII wieku w Normandii i Bretanii. Ma niewielką
zawartość alkoholu i bywa nasycany dwutlenkiem węgla. To jabłkowe wino
pije się jak soki i dodaje do wielu potraw z ryb, do mięsa i deserów.
Sprzedawany jest najczęściej w butelkach przypominających piwo lub wino. Cydr służy także do produkcji alkoholi destylowanych, tzw. brandy jabłkowych, z których najbardziej znany jest Calvados.
Sprzedawany jest najczęściej w butelkach przypominających piwo lub wino. Cydr służy także do produkcji alkoholi destylowanych, tzw. brandy jabłkowych, z których najbardziej znany jest Calvados.
20 years old Quality Control Specialist Ferdinande Gallo, hailing from Winona enjoys watching movies like "Sound of Fury, The" and Worldbuilding. Took a trip to Al Qal'a of Beni Hammad and drives a Sierra 3500. strona tutaj
OdpowiedzUsuń