Często gęsto, zdarza się nam, że mamy przepis, ale niektóre zawarte w nich pojęcia - są nam absolutnie nieznane.
Tak np. ugotuj makaron al dente, flambirowanie, frittata itp., i nie mamy pojęcia z czym to "ugryźć!" W późniejszym czasie te nazwy będą zamieszczane na stronie pt. "Słowniczek kulinarny", gdzie
poszczególne pojęcia będą ułożone alfabetycznie.
W słowniczku będą
opisane podstawowe terminy kulinarne, wybrane techniki przygotowywania
potraw i rzadziej spotykane produkty, które mogą być użyte w różnych
przepisach spotykanych na naszej drodze kulinarnej.
Później jeśli znajdę coś ciekawego w danym temacie, to będę go aktualizowała.
- Camembert
- Cannelloni
- Consommé
- Carpaccio
- Cassoulet
- Cayenne
- Cheddar
- Chili
- Chili con carne
- Chiński makaron
- Ciabatta
- Ciecierzyca
- Cocotte
- Crème brûlée
- Crostini, croutons
- Curry
- Cydr
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Super, że tu jesteście - bardzo mnie to cieszy, a serce me - wyskoczyć chce! Z radości - oczywiście :)
Sposób komentowania:
Wybrać-Nazwa Adres URL
Wpisać nazwę w pierwszym okienku
Adres URL w drugim - czyli adres bloga.
Anonimowi- nazwę proszę pisać w komentarzu.